ГоловнаСуспільствоОсвіта

Два українські ВНЗ увійшли у топ-500 найкращих у світі

КНУ імені Шевченка став 421-м, ХНУ імені Каразіна - 491-м

Два українські ВНЗ увійшли у топ-500 найкращих у світі
Фото: www.lovi-moment.com.ua

Шість українських вишів включено до щорічного рейтингу кращих університетів світу QS World University Rankings 2015.

Найвище місце серед них посідає Київський національний університет імені Тараса Шевченка, що зберіг своє 421-ше місце. Харківський національний університет імені Каразіна за рік втратив 10 позицій, опустившись з 481-го на 491-ше місце. Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут" розташувався на 601-му місці, втративши за рік відразу 50 позицій.

Ще три виші посіли місце у восьмий сотні: Донецький національний університет (переїхав до Вінниці у зв'язку з бойовими діями), Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут" та Сумський державний університет.

Лідером рейтингу вже кілька років поспіль залишається Массачусетський технологічний інститут. Гарвардський університет посів другу позицію (торік він був лише четвертим). На третьому місці - Кембриджський університет і Стенфорд.

Нагадаємо, рік тому в Україні набув чинності новий закон "Про вищу освіту", який визначає п'ять ступенів, підготовку яких тепер можуть здійснювати вищі навчальні заклади: молодший бакалавр, бакалавр, магістр, доктор філософії та доктор наук. Ступінь кандидата наук тепер прирівнюється до ступеня доктора філософії, а фахівця - до магістра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram