ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики за тиждень розстріляли трьох мирних жителів

Найманці застрелили цивільних в результаті вживання алкоголю і необережного поводження зі зброєю

Бойовики за тиждень розстріляли трьох мирних жителів
Фото: Макс Левин

Протягом дня в зоні АТО не було повністю спокійно. З 6 ранку і до 18 години бандформування обстрілювали позиції українських військових на Артемівському напрямку та поблизу Донецька.

Про це повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці в Facebook.

"Так, близько 14 години зі стрілецької зброї найманці вели вогонь по опорному пункту сил АТО в Зайцевому. А з 14.10 і до 15.15 під вогонь ворожих снайперів та великокаліберних кулеметів потрапили наші позиції в селищі Луганське. Окрім того, майже о 16 годині снайпер противника працював у районі Мар’їнки", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що за оперативними даними військових, на тимчасово окупованих територіях зростає кількість кримінальних злочинів, скоєних бойовиками.

"ТЛише протягом останнього тижня у Новоазовському районі зафіксовано щонайменше 3 вбивства мирних громадян військовослужбовцями 9-го окремого мотострілецького полку 1-го армійського корпусу так званої ДНР. Найманці застрелили цивільних внаслідок вживання спиртних напоїв і необережного поводження зі зброєю", - зазначили в штабі.

За цими фактами командування російсько-терористичного корпусу розпочало перевірку полку на наявність неврахованої зброї та боєприпасів, які окупанти навмисно приховують. А серед командирів середньої ланки, ширяться чутки про імовірну зміну ватажків полку, які не можуть контролювати підлеглих.

Нагадаємо, раніше колишній міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт повідомив, що збройні сили РФ організовують на Донбасі два армійські корпуси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram