ГоловнаСуспільствоПодії

Проти учасника параду на Хрещатику порушили справу за продаж екіпірування

Мотострілець звільнився з контракту і прихопив із собою бронежилет, шолом, рюкзак і окуляри.

Радник президента Юрій Бірюков повідомив про порушення кримінальної справи проти військового з Умані, який брав участь у марші на Хрещатику 24 серпня, за продаж отриманої екіпіровки.

"Боєць звільнився з мотострілецької бригади через тиждень після маршу. І правила здачі інвентарного майна він точно повністю знав. І знав, що бронік і шолом, рюкзак і окуляри - інвентарна майно, яке не можна потягнути зі собою... Форму і берці - так, легко, після дембелю або звільнення можеш продавати. Але ось інвентарне майно", - написав він у фейсбуці.

Фото: facebook.com/yuri.biriukov

За словами Бірюкова, у бійця виявили два такі комплекти - його і брата. У зв'язку із цим призначено позапланову перевірку речового складу бригади, з якого брати звільнилися.

"Я не можу його виправдати бідністю. Я не можу його виправдати нічим. Красти державне майно - недопустимо. Тягнути з частини бронежилет під час війни за нашу країну - це мерзенно подвійно", - зазначив Бірюков.

Фото: facebook.com/yuri.biriukov

Нагадаємо, 24 серпня центральною площею Києва пройшли колони Сухопутних військ ЗСУ, морської піхоти 36-ї бригади, десантників чотирьох бригад, 24-го батальйону "Айдар", Національної гвардії, Державної прикордонної служби, а також учні військових навчальних закладів.

Військової техніки на параді не було, крім двох американських Humvee, на яких пересувалися посадові особи, які приймали парад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram