ГоловнаСуспільствоОсвіта

У київському виші розікрали 500 тис. гривень, сплачених контрактниками

Ймовірно, мова йде про Національний авіаційний університет.

У київському виші розікрали 500 тис. гривень, сплачених контрактниками
Национальный авиационный университет
Фото: nau.edu.ua

Бухгалтер київського вишу організувала злочинну схему, унаслідок якої держава недорахувалася 500 000 гривень, сплачених студентами, які навчалися на контрактній основі.

Як повідомляється на сайті МВС, ректор вишу звернувся до Солом'янського райуправління міліції у зв'язку з тим, що під час перевірки роботи бухгалтерії університету було виявлено факт розтрати державних коштів на суму майже 500 000 гривень.

Слідчі встановили, що студенти, які навчалися на контрактній основі, сплачували кошти за навчання в бухгалтерію університету, натомість отримували квитанцію за підписом працівника бухгалтерії, проте гроші до державного бюджету не надходили.

Встановлено, що до скоєння правопорушення причетна 39-річна киянка, бухгалтер університету. Жінці оголошено про підозру, вона частково визнала свою провину. Справу направлено до суду.

Нагадаємо, з 25 червня по 5 серпня Міносвіти провело позаплановий внутрішній аудит Національного авіаційного університету за період з 1 січня 2008 року по 1 липня 2015 року (період, коли на посаді ректора НАУ перебував Микола Кулик. Зараз посаду в.о. ректора НАУ займає Рімвідас Хращевський). Виявлені зловживання оцінюються у 298 млн гривень.

Центральний корпус НАУ розташований на проспекті Комарова, 1 у Солом'янському районі Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram