ГоловнаСуспільствоВійна

Харків'янин отримав 5 років в'язниці за фінансування "Оплоту"

Чоловік намагався перевезти гроші в Росію, але його затримала СБУ

Харків'янин отримав 5 років в'язниці за фінансування "Оплоту"
Архивное фото
Фото: Макс Левин

Київський райсуд Харкова визнав 21-річного місцевого жителя винним у фінансуванні терористів угруповання "Оплот" за попередньою змовою з групою осіб і засудив його до п'яти років в'язниці.

Про це повідомляє офіційний сайт прокуратури Харківської області.

"Харків'янина засуджено на 5 років і 1 місяць позбавлення волі. Встановлено, що він, будучи у змові з фінансовими структурами, підконтрольними лідерові "Оплоту" Євгену Жиліну, мав намір здійснювати фінансування терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР". Для цього взимку минулого року він зв'язався з представниками терористів і домовився про налагодження каналу для їх фінансового забезпечення. Зокрема, через конвертаційний центр він перевів у готівку перший пробний транш - 20 тис. грн", - повідомив начальник облпрокуратури Павло Угровецький.

За його словами, обвинувачений намагався перевезти гроші в Росію і покласти в камеру зберігання на одному з вокзалів Бєлгорода, щоб надалі гроші забрали представники терористів. Однак таксі, на якому він хотів дістатися до кордону з Росією, затримали співробітники Служби безпеки.

Нагадаємо, "Оплот" - харківська громадська організація на основі однойменного бійцівського клубу. Під час Євромайдану бійці "Оплоту" займалися викраданням і катуваннями активістів, підпалювали автомобілі. Колишнього ватажка "Оплоту" Жиліна оголошено в розшук, за інформацією МВС, він може переховуватися на території Росії. Ще один з лідерів угруповання - Олександр Захарченко - очолює самопроголошену "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram