ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики активізували обстріли українських позицій

Напередодні бандформування 19 разів порушували перемир'я

Бойовики активізували обстріли українських позицій

Протягом минулої доби незаконні збройні формування кілька активізували обстріли українських позицій.

Про це повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці у Facebook.

"З 18 години і до півночі найгарячіше було в районі Мар'їнки, поблизу Донецька. Тут протягом вечора ворог п'ять разів вів вогонь по наших опорних пунктах зі стрілецької зброї і гранатометів", - йдеться у повідомленні. Близько 19.00 по українських позиціях у Мар'їнці найманці двічі били з 82-мм міномета.

Крім того, близько 21.00 бандформування обстріляли зі стрілецької зброї опорний пункт сил АТО в Опитному, з гранатометів і стрілецької зброї - українські підрозділи у Красногорівці.

В цілому за минулу добу 4 вересня незаконні збройні формування 19 разів порушували перемир'я. З них 18 випадків застосування ворогом зброї зафіксовано поблизу Донецька, один раз бойовики вели вогонь у Луганській області.

З початком нової доби і до 6.00 5 вересня активність бойовиків на Донецькому напрямку тривала.

Майже з півночі і до 2.00 бойовики з танка, 82-мм мінометів, гранатометів, зенітної установки і стрілецької зброї били по позиціях сил АТО в Мар'їнці. У цьому ж районі близько 2.00 з української опорного пункту працював ворожий 120-мм міномет.

Також з опівночі і до 1.00 противник з боку Малої Калинівки тричі обстріляв зі стрілецької зброї українські підрозділи у Луганському на Артемівському напрямку.

Нагадаємо, напередодні штаб АТО нарахував вісім обстрілів з опівночі.  У зведенні за період з 6:00 до 18:00 прес-центр АТО повідомляє про шість обстрілів. Ще два обстріли відбулися з півночі і до 6:00, йшлося у ранкових зведеннях.

Також нагадаємо, кількість обстрілів знизилася після переговорів у Мінську, які відбулися 26 серпня.

З 1 вересня мав встановитися режим повної тиші, проте 5-10 обстрілів на добу у ці три дні таки зафіксували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram