ГоловнаСуспільствоПодії

Загиблі нацгвардійці отримають статус учасника АТО, - Порошенко

Президент доручив забезпечити сім'ї бійців всіма грошовими виплатами

Загиблі нацгвардійці отримають статус учасника АТО, - Порошенко
Фото: Пресс-служба Президента

Президент Петро Порошенко направить листа до Кабінету Міністрів з проханням надати загиблим унаслідок подій біля Верховної Ради 31 серпня статус учасника антитерористичної операції.

Про це він заявив під час зустрічі з керівниками силових відомств, повідомляє офіційний сайт президента.

"Президент повідомив, що сьогодні він направить лист до уряду України з проханням прирівняти всіх загиблих у статусі до учасників АТО і забезпечити родини загиблих всіма грошовими виплатами, передбаченими для загиблих героїв у зоні проведення бойових дій. Глава держави також наполягає на негайному виконанні усіх страхових зобов'язань перед постраждалими бійцями Нацгвардії у зв'язку з пораненнями на рівні з учасниками АТО", - наголошується в повідомленні.

Порошенко також наполягає, щоб розслідування подій біля будівлі парламенту "відбувалося максимально швидко і не було розтягнуто на місяці й роки".

"Щоб ні в кого з громадян України не виникло сумнівів у прозорості, справедливості та оперативності цього розслідування", - підкреслив президент.

Він також відзначив високий рівень оперативності та забезпечення ліками, кров'ю, перев'язувальними матеріалами усіх постраждалих силовиків.

Нагадаємо, 31 серпня унаслідок сутичок біля будівлі Верховної Ради і кинутої в правоохоронців гранати загинули троє нацгвардійців. Петро Порошенко доручив нагородити загиблих орденами "За мужність".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram