ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики заборонили перетинати кордон жителям Донбасу, молодшим за 50 років

Протягом дня ситуація в зоні АТО залишалася стабільною

Бойовики заборонили перетинати кордон жителям Донбасу, молодшим за 50 років
Фото: warfiles.ru

Сьогодні, з опівночі і до 18:00 години ситуація в зоні антитерористичної операції на Донбасі залишалася стабільною.

Як повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуку, основну активність бойовики проявляли поблизу Донецька.

Зі стрілецької зброї і мінометів сепаратисти вели вогонь по позиціях сил АТО в Красногорівці, Пісках, Мар'їнці, Опитному. Під ранок зі 120-міліметрових мінометів двічі обстрілювали українські опорні пункти в Авдіївці. А о 12:10 по цьому ж населеному пункту била 122-міліметрова артилерія.

Поблизу Маріуполя під мінометним вогнем 120 калібру опинилися підрозділи українських військових у Гранітному. А близько 16:00 в цьому ж районі терористи двічі застосували танки.

У Луганській області близько опівночі бойовики тричі обстрілювали сили АТО у Станиці Луганській з мінометів і гранатометів.

На Артемівському напрямку під вогнем 120-міліметрових мінометів опинилися опорні пункти бійців АТО в Санжарівці, Троїцькому та Кіровому.

За оперативною інформацією штабу, ватажки бойовиків всіляко намагаються "затягнути" місцевих жителів у свої лави. Однак більшість чоловіків всіма можливими способами намагаються ухилитися від так званої "мобілізації". Чоловіки призовного віку лягають в лікарню або масово виїжджають з тимчасово окупованих територій.

"До недавнього часу через пункт перетину російсько-українського кордону "Червонопартизанськ" до Росії щодня пішки виходило близько 30 чоловіків. А вже цього тижня злочинці заборонили перетинати кордон жителям Донбасу, молодшим за 50 років", - зазначили в прес-центрі АТО.

Нагадаємо, за минулу добу загиблих серед українських військовослужбовців не було, п'ятеро бійців отримали поранення в районі Донецького аеропорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram