ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував 54 обстріли за день

Найгарячіше сьогодні було поблизу Маріуполя.

Штаб АТО нарахував 54 обстріли за день
Фото: Макс Левин

Від опівночі і до 18.00 четверга російсько-терористичні війська 54 рази порушили режим припинення вогню. У тому числі 11 разів окупанти застосовували артилерію, 16 - гранатомети.

В цілому, як повідомляє прес-центр АТО, ситуація в зоні бойових дій залишалася напруженою. Незаконні збройні формування активно продовжували обстрілювати українські позиції з озброєння, яке мало бути відведене від лінії розмежування.

Найбільш гаряче сьогодні було поблизу Маріуполя. Так, від опівночі і до 10.00 бойовики тричі зі 122-міліметрової артилерії обстрілювали позиції сил АТО в селищі Старогнатівка. А о 16.00 по українських підрозділах у цьому ж населеному пункті працювала ворожа артилерія калібру 152 міліметри. Також сьогодні злочинці тричі били зі 152-міліметрової артилерії по силах АТО в Богданівці. А близько 5.00 у цьому ж районі найманці застосовували 82-міліметрові міномети і 122-міліметрову артилерію.

Крім того, близько 7.00 окупанти зі 120-міліметрових мінометів били по цивільних будівлях у Чермалику. А о 10.00 обстріляли з артилерії приватний сектор у селищі Миколаївка.

Поблизу Донецька ворог активно застосовував стрілецьку зброю. А майже о 17.00 по позиціях українських військ в Авдіївці працювали міномети калібру 120 мм.

У Луганській області близько 6.00 під обстрілом ворожої артилерії калібру 152 міліметри і 82-міліметрових мінометів опинилися позиції сил АТО в населеному пункті Сизе.

Нагадаємо, за минулу добу загинули семеро українських військовослужбовців, ще 13 отримали поранення. Найбільші втрати сили АТО зазнали під Мар'їнкою та на Маріупольському напрямку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram