ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 90 разів порушили режим припинення вогню

Найбільша кількість обстрілів - в районі Донецька і Маріуполя

За добу бойовики 90 разів порушили режим припинення вогню
Фото: warfiles.ru

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі суттєво загострилася. Бойовики обстрілювали позиції українських військових і населені пункти практично по всій лінії розмежування з озброєння калібру понад 100 міліметрів.

Як повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці, найбільшу активність сепаратистів зафіксовано біля Маріуполя.

Наприкінці дня зі 120-міліметрових мінометів бойовики обстріляли позиції сил АТО у Старогнатівці, Новоселівці Другій, двічі - Чермалик. О 18:00, використовуючи 152-міліметрову артилерію, терористи з боку Староласпа били по Прохорівці. Крім того, після 22:00 під вогонь артилерії калібру 152 міліметра потрапили селища Орловське, Лебединський, Старогнатівка. А о 21:05 терористи з "Градів" накривали українські позиції у Богданівці.

"Черговий обстріл сил АТО з БМ-21 "Град" свідчить про присутність реактивної артилерії противника в районі лінії бойового зіткнення, що грубо порушує Мінські угоди і демонструє безпринципність злочинців", - зазначають у штабі.

Як і в минулі дні, "гаряче" наприкінці вчорашньої доби було біля Донецька. Бойовики зі 120-міліметрових мінометів, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів обстрілювали позиції бійців АТО в в Мар'їнці. А о 21:30 по цьому населеному пункту била 152-міліметрова артилерія бойовиків.

На Артемівському напрямку о 19:30 терористи з танка обстріляли Троїцьке. А близько 21:00 з мінометів калібру 120 міліметрів і озброєння БМП обстрілювали українські позиції в селищі Зайцеве.

Загалом за минулу добу сепаратисти 90 разів порушили режим припинення вогню, 14 раз застосовували артилерію, 31 - міномети, 5 - танки, один раз використовували реактивні системи залпового вогню.

З півночі і до 6:00 ранку 27 серпня бойовики з артилерії били по селищах Богданівка і Старогнатівка, поблизу Маріуполя.

Нагадаємо, вчора у Мінську контактна група щодо Донбасу домовилася про припинення вогню з 1 вересня у зв'язку з початком навчального року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram