ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики продовжують тактику "випаленої землі" на Донбасі, - штаб

Штаб АТО перерахував обстріли за день

Бойовики продовжують тактику "випаленої землі" на Донбасі, - штаб
Фото: EPA/UPG

Сьогодні, 26 серпня, з опівночі і до 18:00 ситуація в зоні антитерористичної операції на Донбасі залишалася стабільною. Намагаючись втягнути сили АТО в активнішу фазу бойового протистояння, бойовики продовжували обстріли в основному зі стрілецького озброєння. Також протягом доби було зафіксовано випадки застосування озброєння калібру понад 100 міліметрів.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуку.

У районі Донецька близько опівночі по українських позиціях в Опитному бойовики вели вогонь зі 122-міліметрової артилерії, танка і 120-міліметрових мінометів. А близько 14:00, продовжуючи тактику "випаленої землі", окупанти з мінометів калібру 120 міліметрів били по цивільних будинках в Красногорівці.

На Артемівському напрямку близько опівночі під вогонь 152-міліметрової артилерії терористів потрапили підрозділи сил АТО в селищі Зайцеве. А о 13:10 зі 122-міліметрової артилерії і о 14:25 з мінометів калібру 120 міліметрів сепаратисти обстріляли позиції військових в Луганському.

За інформацією штабу АТО, серед особового складу бойовиків постійно виникають конфлікти на фінансовому грунті, зростає невдоволення діями "керівництва", що призводить до вживання спиртних напоїв і масового дезертирства.

"Так, нещодавно бойовики 12-го батальйону територіальної оборони так званої "ДНР" самовільно залишили позиції в районі Дебальцевого і повернулися додому. Основним їхнім аргументом було небажання марно гинути за незрозумілі ідеали і чужі гроші", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, за минулу добу на Донбасі загинули двоє українських військовослужбовців, 10 отримали порапнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram