ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Фонд Бориса Ложкіна передав Центру дитячої кардіології унікальне медичне обладнання

Кошти на нього зібрали на аукціоні в "Мистецькому арсеналі".

25 серпня представники Благодійного фонду Бориса Ложкіна передали Центру дитячої кардіології та кардіохірургії під керівництвом професора Іллі Ємця унікальне медичне обладнання вартістю 7 млн 350 тис. гривень.

Кошти на його придбання зібрали на благодійному аукціоні в рамках проекту "Мистецтво заради життя". 70 провідних українських художників і скульпторів відгукнулися на заклик Фонду Бориса Ложкіна та надали свої твори для участі в проекті. На благодійному аукціоні, який відбувся 19 травня 2015 року в "Мистецькому арсеналі" в Києві, продали 80 робіт українських художників.

Медики Центру отримали апарат EPIQ-7 Phillips - сучасний універсальний кардіологічний УЗ-апарат, який не має аналогів у світі за точністю діагностики хвороб серця і судин. Використання цього обладнання дозволить щорічно проводити якісну діагностику понад 10 тис. пацієнтів. Також директор Благодійного фонду Надія Шаломова і його засновник Борис Ложкін передали медикам обладнане реанімаційне місце для новонароджених, яке дозволить створити умови для одужання 120 малюків щорічно.

"Я впевнений, що мистецтво здатне рятувати і дарувати надію. Саме тому наш благодійний фонд розпочав у травні перший масштабний проект "Мистецтво заради життя". Ми звернулися до провідних сучасних українських художників із проханням допомогти нам зібрати кошти на потреби Центру дитячої кардіології та кардіохірургії. На аукціоні продали роботи вітчизняних художників, і на ці кошти ми придбали унікальне медичне обладнання, яке, я сподіваюся, допоможе врятувати багато життів наших маленьких співвітчизників. Хочу подякувати всім, хто був причетним до реалізації проекту. Медики Центру роблять вкрай важливу, титанічну і відповідальну роботу: вони рятують життя нових поколінь. І ми повинні допомагати їм у цьому", - зазначив засновник благодійного фонду Борис Ложкін.

Зі свого боку професор Ілля Ємець розповів, що в Україні щороку народжується понад 5 тисяч дітей з вродженими вадами серця.

"Від імені всього колективу нашого Центру я дуже вдячний Фонду Бориса Ложкіна за цю неоціненну допомогу. В Україні, та й на всьому пострадянському просторі, такий сучасний апарат EPIQ-7 з'явився вперше. Завдяки цьому обладнанню ми зможемо врятувати тисячі життів", - розповів він.

Науково-практичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України є унікальним закладом, у якому кращі вітчизняні лікарі щорічно діагностують і лікують тисячі дітей з вродженими вадами серця і судин.

За останні 10 років роботи Центру понад 280 тисяч пацієнтів отримали консультації, відбулося 16,5 тис. операцій. За кількістю операцій цей медичний заклад є лідером серед аналогічних установ Європи. Засновник Центру - видатний хірург, доктор медичних наук, професор Ілля Ємець, який уперше на пострадянському просторі 1992 року почав оперувати новонароджених зі складними вадами серця. Починаючи з 2009 року, фахівці Центру вперше у світі ввели практику операцій у перші години життя дитини з використанням пуповинної крові. На сьогодні досвід Центру налічує більш ніж 170 таких операцій, а сам метод у міжнародній практиці отримав назву "український".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram