ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував 92 обстріли за минулу добу

Під вогнем знову опинилися житлові будинки в Авдіївці.

Штаб АТО нарахував 92 обстріли за минулу добу
Фото: Макс Левин

Протягом доби вчора російсько-терористичні війська 92 рази порушили режим припинення вогню на Донбасі. 9 разів найманці застосовували артилерію, 37 - міномети, 19 гранатомети.

Як повідомляє прес-центр АТО у своєму зведенні за шість вечірніх годин вівторка, з 18:00 і до опівночі ситуація на Донбасі залишалася напруженою. Бойовики основну активність демонстрували поночі, активно використовуючи озброєння, калібр якого перевищує 100 міліметрів.

Поблизу Донецька близько 20:00 по українському опорному пункту в Пісках і двічі по позиціях військових в Опитному бойовики вели вогонь зі 120-міліметрових мінометів. А по силах АТО в Авдіївці працювала 122-міліметрова артилерія.

Майже о 21:00 окупанти з артилерії калібру 152 міліметри і гранатометів обстріляли оборонні рубежі в Троїцькому, а 122-міліметрова артилерія бандформувань била по Мар'їнці. Також увечері під артилерійським вогнем найманців опинилося селище Новоселівка Друга. А близько опівночі окупанти з озброєння БМП вели вогонь по силах АТО в Опитному і Красногорівці. Крім того, з 23:00 і майже до півночі злочинці обстрілювали зі 122-міліметрової артилерії цивільні квартали Авдіївки.

У районі Маріуполя близько 19:00 тричі по опорних пунктах у Старогнатівці стріляли з мінометів. А о 19:50 диверсійно-розвідувальна група супротивника намагалася обійти українські позиції поблизу Новотроїцького. У результаті бойової сутички бандити відступили.

У Луганській області ввечері в епіцентрі протистояння опинилося селище Станиця Луганська. По силах АТО в цьому населеному пункті кілька разів найманці вели вогонь з гранатометів, мінометів і великокаліберних кулеметів.

Нагадаємо, в середу Тристороння контактна група і чотири її робочі підгрупи проведуть у Мінську черговий раунд перемовин про врегулювання на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram