ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО: після неспокійної ночі вдень на Донбасі було тихо

Бойовики вночі вели обстріли на всій лінії фронту.

Штаб АТО: після неспокійної ночі вдень на Донбасі було тихо
Фото: Макс Левин

У вівторок активні збройні провокації бойовиків були зафіксовані з опівночі і до 7 ранку практично вздовж усієї лінії розмежування. Протягом світлого часу доби бойовики зменшили інтенсивність обстрілів і в основному використовували стрілецьке озброєння на Донецькому напрямку.

Як повідомляє прес-центр АТО, поблизу Маріуполя о пів на першу ночі з боку Комінтернового по опорному пункту сил АТО в Лебединському найманці били зі 122-міліметрової артилерії. Також о пів на першу бойовики обстріляли зі 122-міліметрової артилерії українські оборонні рубежі в Сопиному. В результаті цих обстрілів двоє українських морських піхотинців загинули, ще троє отримали поранення. Крім того, близько 6 ранку злочинці з мінометів калібру 120 мм вели вогонь по українських підрозділах у Гранітному.

На Донецькому напрямку майже опівночі бойовики обстрілювали з артилерії калібру 122 міліметра Водяне. А близько 1.00 били з мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по позиціях сил АТО в Пісках. З 4.10 до 4.40 бандформування обстрілювали із 152-міліметрової артилерії позиції військових в Красногорівці. Близько 8 ранку по цьому ж населеному пункту били зі 120-міліметрових мінометів і зенітної установки.

На Артемівському напрямку під вогонь 120-міліметрових мінометів ворога потрапили позиції сил АТО в селищах Попасна і Степове. А близько 5.00 з боку Вуглегірська по позиціях військових у Луганському працювала 152-міліметрова артилерія супротивника.

Нагадаємо, житлові квартали Авдіївки вночі потрапили під обстріл артилерії і мінометів бойовиків. Кореспондент LB.ua зняв руйнування в результаті обстрілу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram