ГоловнаСуспільствоЖиття

Під посольством Росії у Києві провели акцію на підтримку Олега Сенцова

Учасники вимагали звільнити Сенцова і Кольченка з-під варти

25 серпня у Києві під будівлею посольства РФ провели мітинг, учасники якого вимагали звільнити українського режисера Олега Сенцова і Олександра Кольченка з-під варти.

Фото: Макс Требухов

Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій.

Загалом в акції взяло участь близько ста осіб, переважно - представники української кінематографічної спільноти.

Фото: Макс Требухов

Аналогічні акції на підтримку режисера проведуть у Варшаві і Парижі.

Раніше члени Європейської кіноакадемії розповсюдили звернення до російської влади, в якому закликали звільнити незаконно затриманого Олега Сенцова і розслідувати факт його тортур та утримання під вартою. Під листом підписалися понад тисяча кінематографістів з усього світу, у тому числі всесвітньо відомі режисери Вім Вендерс, Майк Лі, Акі Каурісмякі, Анджей Вайда, Бела Тарр та інші. У підтримку Олега Сенцова виступили також і російські кінематографісти.

Сьогодні ж Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на Дону засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Олександра Кольченка, який проходив також у цій справі, засуджено до 10 років колонії суворого режиму.

Сенцову пред'явлено звинувачення у створенні терористичної спільноти, скоєнні двох терористичних актів, приготуванні до скоєння двох терористичних актів, у незаконному обороті зброї і вибухових речовин. Кольченкові - в участі у терористичній спільноті і у скоєнні терористичного акту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram