ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ ліквідувала потужний конвертцентр у Харківській області

Річний обіг шахраїв становив 500 млн гривень

У Харківській області співробітники Служби безпеки та Державної фіскальної служби припинили протиправну діяльність потужного конвертаційного центру.

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

До складу конвертцентру входили кілька десятків фіктивних підприємств, які виводили в тіньовий обіг засоби провідних держпідприємств машинобудівної та транспортної галузей. Тільки з січня 2015-го обсяг незаконних операцій сягнув понад 500 млн гривень.

Законспірований "офіс" перебував в окремій будівлі в лісопарковій зоні Харкова й обладнаний новітніми засобами безпеки, зокрема спеціальним бункерним приміщенням для екстреного знищення печаток і документів.

Фото: sbu.gov.ua

Під час обшуків було вилучено печатки фіктивних компаній і бухгалтерську документацію.

Фото: sbu.gov.ua

Для ведення тіньової бухгалтерії використовували надпотужну комп'ютерну систему. Охорону будівлі та прилеглої території забезпечували озброєні охоронці.

Фото: sbu.gov.ua

За місцем розташування "офісу" було зареєстровано адвокатське об'єднання, що, на думку шахраїв, мало забезпечити недоторканність центру від правоохоронних органів.

"Також для прикриття один з керівників центру створив громадську організацію. До того ж зловмисник перебував під впливом спецслужб Росії, які через підконтрольні їм російські недержавні структури здійснювали діяльність на шкоду інтересам України", - йдеться в повідомленні СБУ.

Нагадаємо, в червні в Києві було ліквідовано конвертцентр з обігом 200 млн гривень, який функціонував під виглядом фонду для допомоги бійцям АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram