ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 77 разів порушили режим припинення вогню

Ситуація в зоні АТО залишається стабільною

За добу бойовики 77 разів порушили режим припинення вогню
Фото: EPA/UPG

Увечері і наприкінці доби 24 серпня ситуація в зоні бойових дій на Донбасі залишалася стабільною. Бойовики суттєво зменшили кількість провокаційних обстрілів, при цьому, вже традиційно, кілька разів застосувавши озброєння калібру понад 100 міліметрів у темний час доби.

Як повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці, всього за добу терористи порушили режим припинення вогню 77 разів, тричі застосувавши артилерію, 20 разів - міномети і 32 - гранатомети.

З 18:00 і до опівночі 24 серпня бойовики зі 120-міліметрових мінометів тричі обстріляли позиції сил антитерористичної операції в Красногорівці. А о 21:00 били по опорному пункту в Опитному з танка, зенітної установки і стрілецької зброї.

"Крім того, продовжуючи підступну тактику ескалації конфлікту на Донбасі, з 18:30 і до 19:06 з мінометів калібру 120 міліметрів бойовики вели вогонь по цивільних житлових будинках у селищі Красногорівка. А о 22:20 зі 122-міліметрової артилерії били по мирних кварталах Авдіївки", - зазначили у прес-центрі.

У Луганській області близько 21:30 обстріляли з мінометів опорний пункт українських військових біля Щастя.

Наприкінці вчорашньої доби зі стрілецької зброї бойовики обстрілювали населені пункти Луганське, Троїцьке, Майорське, Санжарівка, що на Артемівському напрямку. Поблизу Маріуполя з 18-ї години і до опівночі збройних провокацій не було.

Нагадаємо, як розповіли кореспонденту LB.ua бійці морської піхоти, близько першої ночі сепаратисти обстріляли селище Сопине під Маріуполем. У результаті загинув один боєць, ще одного поранено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram