ГоловнаСуспільствоЖиття

На Майдані відновили роботу фонтани

Фонтани на Майдані Незалежності зазнали пошкоджень під час революції і не працювали понад півтора року.

На Майдані Незалежності у Києві запустили три фонтани, які не працювали з осені 2013 року. Йдеться про фонтани на південній частині площі: "Засновникам Києва", "Водяна куля" і "Каскадний".

Фото: facebook.com / Петро Пантелєєв

Фото: facebook.com / Петро Пантелєєв

Фото: facebook.com / Петро Пантелєєв

Як повідомляє прес-служба КМДА, вони пропрацюють три дні - 22-24 серпня, після чого їх знову відключать. Вже у вересні, після проведення ремонтних робіт, вони відновлять регулярну роботу у вихідні.

"Фонтани на Майдані Незалежності були пошкоджені під час революції і не працювали. Зараз ми їх відремонтували і вони готові до роботи. На жаль, витрати на електроенергію для підтримки фонтанів у робочому стані доволі високі. В умовах економічних труднощів, які сьогодні переживає наша країна, ми маємо низку більш нагальних проблем і тому повинні вибирати важливіші для киян речі", - пояснив заступник голови КМДА, чому фонтани працюватимуть не постійно.

Щодо фонтанів над ТЦ "Глобус" - так названу "Велику чашу" і шість "Малих чаш", то їх запуск поки що не заплановано. "У 2016 році заплановано розробити його проект і проектно-кошторисну документацію. Орієнтовна сума знадобиться на ремонт більш ніж 1 млн грн", - зазначила директор КП "Київводфонд" Світлана Козловська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram