ГоловнаСуспільствоЖиття

На День незалежності в Києві за порядком стежитимуть 5 тис. правоохоронців

МВС посилює охорону на блокпостах, щоб запобігти ввезенню в столицю зброї та вибухівки.

На День незалежності в Києві за порядком стежитимуть 5 тис. правоохоронців
Фото: Макс Требухов

Правопорядок під час проведення урочистостей до Дня незалежності в Києві забезпечуватимуть близько 5 тисяч правоохоронців.

Про це повідомив начальник київської міліції генерал-майор міліції Олександр Терещук на брифінгу, передає Укрінформ.

"До охорони громадського порядку будуть залучатися працівники київської міліції і зведені загони з областей, поліція, бійці Національної гвардії та представники громадських формувань. На станціях київського метрополітену будуть чергувати кінологи з собаками, задіяні вибухотехніки. Всього для охорони правопорядку під час проведення заходів, пов'язаних з Днем Незалежності України, буде задіяно близько 5 тисяч правоохоронців", - повідомили в прес-службі столичної міліції.

За словами Терещука, кордони правоохоронців на головній площі столиці будуть виставлені вже з вечора в неділю.

"Ми підсилюємо охорону на блокпостах, розташованих на в'їздах у місто, будемо ретельно перевіряти транспортні засоби з метою запобігання фактів перевезення до столиці зброї та вибухівки. Крім того, оглядати особисті речі громадян і перевіряти підозрілих осіб", - сказав він.

Головний міліціонер Києва закликав громадян поставитися до певних незручностей з розумінням, адже такі застереження необхідні для їхньої безпеки. "Усі повинні розуміти: таких заходів безпеки вимагає оперативна обстановка в Києві. Наше основне завдання - не допустити порушень громадського порядку, зберегти здоров'я і життя громадян", - підкреслив Терещук.

Нагадаємо, напередодні ввечері на Хрещатику відбулася репетиція запланованого на День незалежності маршу Незалежності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram