ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО повідомив про загострення обстановки на Донбасі

До вечора зафіксовано 58 обстрілів.

Штаб АТО повідомив про загострення обстановки на Донбасі
Фото: Макс Левин

У п'ятницю ситуація в зоні бойових дій на Донбасі трохи загострилася, повідомляє прес-центр АТО.

Противник кілька разів протягом усього дня зі стрілецької зброї, мінометів і гранатометів обстрілював Опитне, Мар'їнку, Авдіївку, Красногорівку, Піски. По одному з опорних пунктів сил АТО в Мар'їнці бойовики від 5.20 і до 8.00 вели вогонь з танка, міномета, гранатомета і стрілецького озброєння.

Активізувалися бойовики і поблизу Маріуполя. Близько опівночі окупанти двічі з 152-міліметрової артилерії били по Прохорівці. А майже о 4:00 ворожа артилерія працювала по позиціях військових у Старогнатівці, Лебединському і Богданівці. Також зранку під вогнем 122-міліметрової артилерії опинилося селище Виноградне. По військових у Старогнатівці близько 8.00 стріляли з артилерії калібру 152 міліметри, а майже о 9.00 і 10.00 - з 122-міліметрової артилерії.

На Артемівському напрямку об 11.35 диверсійно-розвідувальна група супротивника намагалася обійти опорний пункт сил АТО. У результаті бойового зіткнення ворог відступив.

На Луганському напрямку сьогодні було відносно спокійно. Тільки о 15.15 бойовики з гранатомета обстріляли сили АТО в Новотошківському.

В цілому з опівночі і до 18.00 незаконні збройні формування 58 разів порушили режим припинення вогню.

Нагадаємо, в четвер у зоні АТО бойовики 67 разів порушили режим припинення вогню. 51 обстріл з цієї кількості був зафіксований в районі окупованого Донецька.

У результаті обстрілу було поранено двох військовослужбовців, загиблих немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram