ГоловнаСуспільствоВійна

За добу в АТО загинули четверо військових

Ще 14 бійців отримали поранення.

За добу в АТО загинули четверо військових
Александр Мотузяник

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі загинули четверо військових, ще 14 поранили.

Про це на брифінгу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

На Луганському напрямку бойові дії вчора вели лише на сході та крайньому заході області. Протягом доби противник здійснив 5 збройних провокацій, переважно із застосуванням гранатометів, вів вогонь із правого берега Сіверського Дінця в районі с. Болотене, с. Станиця Луганська, міста Щастя. На ділянці фронту від Старого Айдару до Попасної вчора ворог не був активним. Проте в районі окупованого Первомайська та його передмість активно працюють ворожі сапери і диверсанти, внаслідок чого вчора українські війська зазнали втрат поблизу с. Оріхове та м. Попасна.

Також учора зафіксували 4 обстріли українських укріплень біля с. Троїцьке, що на кордоні Луганської та Донецької областей. Вогонь вели з ворожих мінометів, розташованих біля сусіднього села Калинового.

На Донецькому напрямку спокійно поблизу Світлодарська і Горлівки. Учора на цих рубежах оборони було зафіксовано тільки три порушення режиму тиші: біля с. Лозове (район Світлодарська), с. Майське (на північ від Горлівки) і біля с. Новгородське (на південь від Дзержинська).

На ділянці фронту від Горлівки до Донецька було неспокійно. Учора між 2:00 і 3:00 ночі противник провів обстріл позицій сил АТО біля с. Новобахмутівка з реактивної артилерії. За даними розвідки, ворожі «Гради» розгорнули в с. Мінеральне, що між Ясинуватою та Донецьком.

На ділянці фронту від Авдіївки до Мар'їнки окреслилася тенденція до зниження інтенсивності бойових дій. Зокрема вчора зафіксували лише один епізод застосування важкого озброєння противника на цих рубежах: близько 6:00 Мар'їнку обстріляв ворожий танк. Перестрілки між загонами бойовиків і силами АТО на передньому краї в Опитному, Пісках, Красногорівці, Мар'їнці тривають.

На південь від Донецька вчора бойових дій не було.

На Маріупольському напрямку найбільш напружений район бойових дій - передова лінія української оборони Новотроїцьке - Богданівка - Старогнатівка. На цих рубежах учора були 4 ворожі мінометно-артилерійські обстріли, переважно у світлий час доби.

У цьому районі ворог не йде на пряме бойове зіткнення з українською армією, зате регулярно веде хаотичний вогонь з гаубиць і «Градів».

Також учора вранці був мінометний обстріл Павлополя й короткочасна збройна провокація окупантів біля Широкиного.

На території проведення АТО вчора польотів ворожих безпілотників не зафіксовано. Один БПЛА країни-агресора прикордонники помітили на кордоні окупованого Криму і Херсонської області.

Нагадаємо, в середу біля с. Оріхове Попаснянського району Луганської області на розтяжці підірвалися троє військовослужбовців Збройних Сил України.

Двоє військовослужбовців від поранень, не сумісних із життям, загинули (1986 і 1991 р.н.), а 35-річного військовослужбовця у тяжкому стані госпіталізували до лікарні. У четвер Луганська обладміністрація уточнила, що ці військові - із 17-ї танкової бригади.

Чотири військовослужбовців ЗСУ отримали поранення в середу в результаті обстрілів Мар'їнки і Красногорівки із застосуванням важкого артилерійського і стрілецького озброєння, повідомила Донецька обладміністрація.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram