ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував 67 обстрілів у середу

Вогнева активність бойовиків знизилася.

Штаб АТО нарахував 67 обстрілів у середу
Фото: warfiles.ru

Учора російсько-терористичні війська 67 разів порушили режим припинення вогню. Двічі найманці застосовували артилерію, 15 разів - міномети, 1 раз - реактивні системи залпового вогню, в інших випадках - гранатомети і стрілецьку зброю, повідомляє прес-центр АТО.

У зоні бойових дій впродовж останніх днів знизилося число збройних провокацій з боку незаконних збройних формувань. Противник суттєво зменшив кількість обстрілів позицій українських військ з озброєння, калібр якого перевищує 100 міліметрів. Переважно застосовує стрілецьку зброю.

Як і раніше, на Донецькому напрямку бойовики проявляють найбільшу активність. Зокрема в середу з 18:00 і до опівночі ворог практично постійно обстрілював із гранатометів, стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів позиції військових у селищах Мар'їнка, Опитне, Піски. А близько 19:00 найманці двічі з 82-міліметрових мінометів били по силах АТО в Красногорівці. Крім того, близько 21:00 і майже опівночі окупанти з озброєння БМП вели вогонь по опорних пунктах в Опитному.

У Луганській області о 20:00 бандформування обстріляли з гранатометів і зенітної установки українських бійців у селищі Щастя.

Поблизу Маріуполя о 18:05 з мінометів калібру 82 міліметри стріляли по Старогнатівці.

Після півночі, 20 серпня, бандформування продовжили вогневу активність поблизу Донецька.

Нагадаємо, в середу біля с. Оріхове Попаснянського району Луганської області на розтяжці підірвалися троє військовослужбовців Збройних Сил України. Двоє військовослужбовців від поранень, не сумісних з життям, загинули (1986 і 1991 р.н.), а 35-річного військовослужбовця у важкому стані госпіталізували до лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram