ГоловнаСуспільствоВійна

НАТО виклало відео навчань з Яворівського полігону

Американці заявили, що українська армія стала серйозніше ставитися до тренувань

На Youtube-каналі блоку НАТО з'явилося відео навчань Rapid Trident, які проводили на Яворівському полігоні у Львівській області у другій половині липня.

НАТО публікує коментар співкомандувача навчаннями американця Альфреда Рензі, який зазначив, що в останні два роки ставлення українських військових до цих навчань різко змінилося. Якщо раніше вони були досить рутинними, то тепер українська сторона ставиться до них дуже серйозно.

Командно-штабні навчання із залученням військ Rapid Trident - 2015 проводили у другій половині липня. Найбільші контингенти були з боку України (близько 800) і США (близько 500). З української сторони у навчаннях взяли участь офіцери та курсанти Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, Військової академії з Одеси, військові морської піхоти і Національної гвардії України.

Навчання проводили на різних ділянках військового полігону Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ. Під час практичних занять планували використовувати майже 900 одиниць зброї і близько 130 військових автомобілів та бойових машин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram