ГоловнаСуспільствоПодії

МВС затримало заступника директора "Красноармійськвугілля" під час спроби сховатися в ДНР

За менеджера внесли заставу, і він спробував втекти

МВС затримало заступника директора "Красноармійськвугілля" під час спроби сховатися в ДНР
Фото: 06239.com.ua

Міліція 14 серпня затримала під час спроби перетину лінії розмежування з тимчасово окупованою територією заступника директора держпідприємства "Красноармійськвугілля".

Як повідомляє прес-служба МВС, фінансові махінації менеджера правоохоронці виявили у квітні 2015 року. Він уклав фіктивну угоду з придбання шахтного обладнання на суму 50 мільйонів гривень. Надалі на рахунок підприємства-продавця переказали першу частину коштів в сумі 5 млн гривень. Решту суми правопорушник привласнити не встиг через розслідування МВС.

Підозрюваного взяли під варту за кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст.15, ч.5 ст.191 «Замах на привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» Кримінального кодексу України.

13 серпня після внесення родичами застави в сумі 200 тисяч гривень фігуранта звільнили з-під варти.

14 серпня підозрюваного затримали під час спроби перетину лінії розмежування з тимчасово окупованою територією.

Йому інкримінували один факт незаконної діяльності.

"Встановлено, що чиновник уклав договір на реалізацію кам'яного вугілля "рядовка", що заборонено законодавством. Грошові кошти за реалізовану продукцію на підприємство так і не надійшли. Сума завданих збитків становила 10,5 мільйона гривень", - сказано в повідомленні.

Підозрюваного знову взяли під варту за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 «Зловживання владою або службовим становищем» Кримінального кодексу України.

Заарештованому загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Сума застави цього разу становить 1 мільйон гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram