ГоловнаСуспільствоПодії

Суддя Вищого госпсуду потрапив у ДТП у Вінницькій області, є загиблий (оновлено)

Правоохоронці встановлюють обставини аварії

Суддя Вищого госпсуду потрапив у ДТП у Вінницькій області, є загиблий (оновлено)
Фото: liga.net

У Вінницькій області один із суддів Вищого господарського суду скоїв дорожньо-транспортну пригоду, в результаті якої загинула людина.

Про це повідомляє сайт УНН з посиланням на правоохоронців.

Аварія сталася 16 серпня близько 10:00 на автодорозі між селами Василівка та Черемошне. За даними правоохоронців, суддя на авто Audi A7 не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу руху і зіткнувся з автомобілем Geely CK. Водій Geely CK отримав травми, не сумісні з життям, і помер у лікарні. Його пасажир досі перебуває в реанімації.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, що спричинили смерть потерпілого).

Зараз правоохоронці встановлюють обставини ДТП, проводять необхідні експертизи. Також у судді взяли кров для перевірки на наявність алкоголю або наркотичних речовин. У разі доведення провини судді загрожує позбавлення волі від трьох до восьми років.

Оновлення. Факт ДТП підтверджує прес-служба прокуратури Вінницької області. Тим часом агентство також дізналося ім'я судді. За його даними, йдеться про Віктора Шаргала.

Нагадаємо, 26 липня в Полтавській області легковий автомобіль Toyota Camry, пасажиром якого був голова Конституційного Суду Юрій Баулін, виїхав на зустрічну смугу і зіткнувся з автомобілем Nissan, в якому їхала сім'я з чотирьох осіб, троє з них загинули. Баулін також отримав серйозні травми і був госпіталізований, його водій помер від отриманих травм у лікарні.

За даними ДСНС, від початку року в Україні сталося 13 тис. 692 ДТП, у яких загинули 2 тис. 96 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram