ГоловнаСуспільствоВійна

За добу сепаратисти 148 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі

Ситуація в зоні АТО суттєво загострилася

За добу сепаратисти 148 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі
Фото: EPA/UPG

У неділю, 16 серпня, ввечері й уночі ситуація в зоні антитерористичної операції на Донбасі суттєво загострилася.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Спершу до 18:00 бойовики раз у раз застосовували артилерію, а потім, до півночі, їхня активність значно зросла. Як і в минулі дні, найбільшу активність терористів зафіксовано на Донецькому напрямку.

З 18:00 зі 120-міліметрових мінометів бойовики обстріляли позиції сил АТО в Красногорівці, Пісках, Мар'їнці, Первомайському. З 19:50 і протягом години по опорному пункту в селищі Троїцьке вели вогонь із "Градів", мінометів, гранатометів і стрілецької зброї. А з 21:25 і до півночі найманці 5 разів із "Градів" били по Опитному.

Близько 22:00 по українських позиціях в Авдіївці били 152-міліметрова артилерія і міномети. Крім того, протягом вечора цей населений пункт ще двічі обстрілювали з "Градів". Також майже з 22:00 вечора і до півночі "Градом" накривали опорні пункти сил АТО в Пісках, Красногорівці, Березовому і Верхньоторецькому.

У районі Маріуполя о 21:40 сепаратисти вели вогонь зі 122-міліметрової артилерії і мінометів по Новогригорівці. А близько 22:00 застосовували артилерію калібру 152 міліметри по позиціях військових у Гранітному і Сартані.

Усього 16 серпня бойовики 148 разів порушили режим припинення вогню. 17 разів застосовували артилерію, 59 - міномети, 13 - реактивні системи залпового вогню, 70 - стрілецьку зброю і гранатомети. Після півночі і до 6:00 вогнева активність терористів дещо знизилася.

Нагадаємо, в результаті масштабного нічного обстрілу бойовиків пошкоджено високовольтну лінію в Маріуполі. Один з мікрорайонів міста - Східний - повністю знеструмлено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram