ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики провокують сили АТО уздовж всієї лінії розмежування

Протягом дня були і випадки використання бойовиками артилерії забороненого калібру.

Бойовики провокують сили АТО уздовж всієї лінії розмежування
Фото: Макс Левин

Від опівночі і до 18-ї години незаконні збройні формування, намагаючись втягнути в бойові дії наших військових, переважно застосовували стрілецьку зброю.

Про це повідомляє у Facebook прес-центр АТО.

Як наголошують у повідомленні, протягом дня були і випадки використання ворогом артилерії забороненого калібру.

«Недалеко від Донецька близько першої ночі бойовики з артилерії калібру 122 і 152 міліметри били по наших позиціях в Авдіївці. Також уночі під артвогнем опинилися селища Тарамчук і Керамік. А о 9:00 з озброєння БМП і великокаліберних кулеметів окупанти вели вогонь по опорному пункту сил АТО в Опитному. Протягом дня злочинці застосовували 120-міліметрові міномети по Пісках, Красногорівці, Верхньоторецькому. А о 2:30 противник зі 122-міліметрової артилерії обстріляв цивільні будинки в селищі Новокалинове», - повідомляє прес-центр АТО.

У Луганській області бойовики сконцентрували вогневу активність у районі Станиці Луганської. Тут позиції наших військ 5 разів обстрілювали з гранатометів і один раз зі 120-міліметрових мінометів.

На Артемівському напрямку близько 6-ї ранку бойовики двічі били зі 122-міліметрової артилерії по селищу Зайцеве.

А поблизу Маріуполя вогнем із мінометів 120-го калібру противник накривав українські позиції в Богданівці та Старогнатівці.

Демонструючи витримку і суворо дотримуючись Мінських домовленостей, сили АТО відкривали вогонь тільки у відповідь з озброєння, калібр якого не перевищує 100 міліметрів, наголошено в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram