ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 136 раз обстріляли позиції сил АТО на Донбасі

Терористи продовжують застосовувати "Гради"

За добу бойовики 136 раз обстріляли позиції сил АТО на Донбасі
Фото: warfiles.ru

За минулу добу в зоні антитерористичної операції на Донбасі бойовики 136 раз обстріляли позиції українських військових, при цьому дещо зменшивши використання реактивної артилерії.

Про це повідомляє прес-центр АТО в Фейсбуці.

Найбільша активність сепаратистів, вже традиційно, зафіксована на донецькому напрямку. З 120-міліметрових мінометів терористи обстріляли позиції українських бійців у Водяному, Новгородському, Красногорівці, Новомихайлівці, Пісках, Мар'їнці та Опитному.

Окрім того, близько 21.00 по Авдіївці і Первомайському, а о 22.10 - по Троїцькому били зі 122-міліметрової артилерії.

Крім того, бойовики продовжували використовувати при обстрілі реактивну артилерію. О 21:52 по опорного пункту в Опитному, а в 22.00 за Авдіївці терористи били з "Градів".

На артемівському напрямку з 22.00 сепаратисти обстріляли зі 152-міліметрової артилерії позиції сил АТО в населених пунктах Весела Долина, Зайцеве, Кодема. Також під вогонь 120-міліметрових мінометів двічі потрапило Золоте.

В районі Маріуполя близько 22 по Талаківці, а о 23.10 по Старогнатівці била 122-міліметрова артилерія противника. Крім того о 22.30, бойовики обстріляли позиції сил АТО в Старогнатівці з БМ-21 "Град". А майже о 9 вечора, з мінометів, вели вогонь по мирних будівлях у Чермалику.

На Луганщині, наприкінці доби, злочинці обстріляли зі 120-міліметрових мінометів та гранатометів Станицю Луганську.

"Загалом, упродовж минулої доби – 15 серпня, незаконні збройні формування 136 разів порушили режим припинення вогню. 13 разів найманці застосовували артилерію, 61 – міномети, 4 – реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град", 65 – гранатомети і стрілецьку зброю. Після опівночі, 16 серпня, вогнева активність противника і надалі продовжилась в районі Донецька", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, увечері 15 серпня українські військові у відповідь на провокацію бойовиків накрили вогнем у відповідь ворожу позицію на околиці Широкиного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram