ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО повідомив про зменшення кількості обстрілів у суботу

Бойовики переважно використовували гранатомети і стрілецьку зброю

Бойовики, які за п'ятницю 175 разів порушили режим припинення вогню, в суботу знизили свою активність. Про це йдеться у вечірньому зведенні прес-центру АТО.

Від опівночі до 18 години, судячи з повідомлення, "ДНР" та "ЛНР" використовували реактивну артилерію тільки вночі в районі селища Первомайського. Також рано вранці використовувалася 152-мм артилерія проти українських військових в районі Карлівки, а близько 13 години дня - проти житлових будинків в Талаківці.

Більшість обстрілів як і раніше фіксуються в районі Донецька. Зокрема, під вогонь 120-мм мінометів дев'ять разів потрапили позиції силовиків у Пісках і тричі в Красногорівці.

На артемівському напрямку близько 16 години бойовики били з озброєння БМП і гранатометів по селищу Луганське. Окрім того, протягом дня мінометним вогнем противник накривав Зайцеве і Золоте. На Луганщині близько 12 години з протитанкових ракет і гранатометів обстріляли Трьохізбенку.

В районі Маріуполя під мінометним вогнем знаходилися позиції сил АТО в селищах Талаківка, Старогнатівка, Гранітне. Крім того, о 10:25 по Старогнатівці била ворожа 122-міліметрова артилерія.

Нагадаємо, що незважаючи на рекордну за шість місяців кількість обстрілів, за минулу добу жоден з українських військових не загинув, двоє отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram