ГоловнаСуспільствоВійна

Міліціонери затримали бойовика "ДНР" при спробі збуту зброї в Маріуполі

Затриманий зізнався, що переганяв військову техніку з Росії

Міліціонери затримали бойовика "ДНР" при спробі збуту зброї в Маріуполі
Фото: mvs.gov.ua

Міліція затримала бойовика "Донецької народної республіки" при спробі збуту зброї та боєприпасів в Маріуполі Донецької області.

Про це повідомляє офіційний сайт МВС.

У терориста вилучили запал з гранатою РГД-5 і вибуховий пристрій масою до 100 грамів, що нагадує тротилову шашку.

Як з'ясувалося, "військова" кар'єра 31-річного донеччанина почалася в серпні минулого року зі служби в батальйоні терористів "Оплот". Потім його було направлено в Ростов-на-Дону, де він пройшов курси за спеціальністю "стрілець-навідник". Повернувшись, чоловік продовжив злочинну діяльність вже у складі угрупування "Сомалі". У травні 2015 року він покинув Донецьк і попрямував до Одеси. До Маріуполя ж бойовик приїхав, щоб продати вибухівку і оселитися в сусідній області.

Під час допиту затриманий пояснив, що переганяв військову техніку з Росії до Донецька. Терористи використовували її для руйнівних обстрілів, в тому числі і мирного населення. Бойовик назвав прізвиська своїх спільників, їхні імена. Він також розповів про кількісний і якісний склад бойових екіпажів терористів "ДНР".

Фото: mvs.gov.ua

"Він дає нам важливу інформацію, яка сприятиме затриманню бойовиків, і хочу підкреслити, що ніхто з громадян, прихильників терористів, не уникне відповідальності. Вирахувати бойовика вдалося за допомогою оперативної комбінації, проведеної співробітниками карного розшуку Жовтневого райвідділу міліції. Вибухонебезпечні предмети, вилучені в ході проведеного особистого огляду затриманого, направлено на експертизу. Зараз слідчий відділ працює над кваліфікацією його злочинної діяльності", - підкреслив начальник Маріупольського МУ МВС Сергій Матвійчук.

Нагадаємо, раніше співробітники СБУ затримали трьох диверсантів, які намагалися підірвати залізницю в Харківській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram