ГоловнаСуспільствоОсвіта

Кличко збереже муніципальні надбавки вихователям дитячих садків і вчителям

"До 1 вересня всі навчальні заклади Києва мають бути готові на 100%".

Кличко збереже муніципальні надбавки вихователям дитячих садків і вчителям
Фото: виталий кличко

На підготовку закладів освіти столиці до навчального року 2015 року виділено понад 510 млн грн, що на 157% більше, ніж 2014 року.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час наради з приводу підготовки навчальних закладів Києва до початку 2015-2016 навчального року, повідомляє прес-служба мера.

"Дуже важливі інвестиції в наше місто. І серед пріоритетів - це інвестиції в дітей, в їхню освіту. Без таких інвестицій країна не має майбутнього. Розуміючи, наскільки це важливо, ми збільшили фінансування підготовки освітніх закладів до навчального року на 157% - із 198 млн до понад 500 млн грн", - наголосив Кличко.

Мер Києва зазначив, що, незважаючи на складну фінансову ситуацію, міська влада знаходить можливість відкривати нові дитячі садки та школи. "Найближчим часом відкриємо дві нові школи та два дитячі садки. Ці навчальні заклади відповідають усім сучасним вимогам. І на цьому не зупиняємося, ми робимо все, щоб освіта мала пріоритет", - сказав Віталій Кличко.

Мер також додав, що у столичну мерію надходить багато скарг на переповненість дитячих садків. І дав доручення всім керівникам районів Києва здійснити моніторинг приміщень дитсадків, які використовують не за цільовим призначенням, і повернути місту будівлі дитсадків. "Кожному голові району доручаю вивчити ситуацію. Неприйнятно, коли в дитсадках, у комунальній власності перебувають якісь фірми. Ці приміщення повинні використовуватися виключно за освітньо-виховним профілем", - підкреслив мер.

Київський міський голова також зазначив, що доручив зберегти муніципальні надбавки викладачам дошкільних і шкільних навчальних закладів.

Заборгованості у сфері освіти в місті Києві цього року немає.

Віталій Кличко також зробив зауваження головам районів, які не повністю освоїли кошти на підготовку навчальних закладів до нового навчального року, зокрема на заміну вікон, закупівлю парт і комп'ютерної техніки.

"До 1 вересня всі навчальні заклади Києва мають бути готові на 100%. Прошу звернути увагу і виправити ситуацію протягом найближчих двох тижнів. Ні мене, ні батьків не цікавить, чому вам не вдалося провести тендери. Вікна потрібно міняти не тоді, коли йде навчання, а влітку. Гроші ви маєте - вам залишилося їх освоїти. Якщо не буде виправлено ситуацію - будемо порушувати кадрові питання", - наголосив мер Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram