ГоловнаСуспільствоПодії

У Сумській області зі стріляниною затримували контрабандистів (оновлено)

Не обійшлося без жертв.

У Сумській області зі стріляниною затримували контрабандистів (оновлено)
Архив
Фото: dpsu.gov.ua

У Сумській області на кордоні з РФ прикордонники відкрили вогонь під час спроби затримати два "УАЗи" без номерних знаків. Згодом одного з контрабандистів знайшли мертвим.

Як повідомляє Держприкордонслужба, вчора прикордонний наряд наблизився до двох "УАЗів", які рухалися з території РФ в Україну. Зловмисники спробували збити прикордонників. Ті зробили два попереджувальні постріли вгору. Однак машини не спинилися. Під час маневру один з автомобілів мало не збив старшого прикордонного наряду. Той вистрілив по колесах "УАЗів", але машини прорвалися на територію України.

Згодом прикордонники на околиці Баранівки виявили один з переслідуваних автомобілів і спробували наблизитися. Водій кинув машину і забіг на територію приватної садиби.

Також знайшли другий "УАЗ", у якому був чоловік без ознак життя.

У машинах виявилася контрабандна горілка торгової марки "Єльцин", сферичні дзеркала, блоки живлення, елементи яких містять дорогоцінні метали, які, можливо, є предметами подвійного призначення.

Пізніше на брифінгу речник Держприкордонслужби Олег Слободян повідомив, що прикордонники не мають повноважень затримати другого контрабандиста на території приватного домоволодіння, для цього потрібно залучити правоохоронців із санкцією суду. При цьому він уточнив, що зловмисник досі залишається в цьому будинку.

Нагадаємо, схожий випадок стався на початку червня у Волинській області на кордоні з Польщею. Прикордонникам довелося відкрити вогонь по двох машинах із контрабандними цигарками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram