ГоловнаСуспільствоПодії

У будівлі біля Майдану знайшли арсенал зброї (оновлено)

Вилучено протитанкові гранатомети, гранати і автомат.

У будівлі біля Майдану знайшли арсенал зброї (оновлено)
Фото: http://kobl.gp.gov.ua

Правоохоронці вилучили арсенал зброї на вулиці Михайлівській, у центрі Києва.

Як повідомляє прокуратура Київської області, вилучено 13 протипіхотних гранат, 4 протитанкові гранатомети, автомати, пістолет і велику кількість боєприпасів до них.

Розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 262, ч. 1 ст. 263 КК України за фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Фото: http://kobl.gp.gov.ua

У прес-службі СБУ повідомили подробиці події й опублікували відео з місця подій.

"Приміщення, в якому знайшли зброю, використовували як своєрідний "хостел" для бійців добровольчих батальйонів. Люди, які перебували в приміщенні під час проведення обшуку, пояснили, що зброя нібито мала рушити в зону АТО", - повідомили в СБУ.

Працівники спецслужби вилучили автомат АК із глушником і багнет-ніж, карабін Steyr AUG, три пістолети: Glok, "Форт" і Ekol Jackal, більш ніж 500 патронів різного калібру, чотири гранатомети, 17 гранат: РПГ, РГД і Ф1. Зброя була хаотично схована у шафах, під столами, матрацами, по диванах і на горищі приміщення.

"Триває слідство за ч. 2. ст. 262 КК (викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю)", - уточнили в СБУ.

Нагадаємо, в середині липня правоохоронці викрили в Києві групу осіб, які організували контрабандне ввезення в Україну вогнепальної зброї та боєприпасів для подальшого продажу у столиці й області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram