ГоловнаСуспільствоЖиття

Призовникам-строковикам обіцяють виплачувати близько 2,5 тис. гривень

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабміну 12 серпня.

Призовникам-строковикам обіцяють виплачувати близько 2,5 тис. гривень
Священник кропит святой водой военную технику и военнослужащих специального подразделения <<Сармат>> перед отправкой восток на т
Фото: www.dyvys.in

Уряд ухвалив рішення виплачувати призовникам грошову допомогу у розмірі двох мінімальних заробітних плат - 2436 грн.

Про це повідомили в прес-службі Мінсоцполітики України.

Відповідний порядок виплати грошової допомоги громадянам України, які призиваються на строкову військову службу ухвалено на засіданні уряду 12 серпня.

Оскільки  мінімальна заробітна плата в Україні в 2015 році становить 1218 грн, то розмір зазначеної допомоги становитиме 2436 грн.

Відповідно до затвердженого порядку, виплачувати його військові комісаріати будуть на підставі наказу військового комісара перед початком проходження громадянами строкової військової служби. Витрати на виплату допомоги включаються в обсяг видатків для проведення чергових призовів на строкову військову службу та здійснюються за рахунок коштів державного бюджету.

У державному бюджеті на 2015 рік для Міністерства оборони передбачено 45,8 млрд грн або 2,7% ВВП. За даними оборонного відомства, це в 1,7 разу більше, ніж у 2014 році. Президент України Петро Порошенко 17 липня підписав закон, що передбачає збільшення витрат для потреб оборони та безпеки майже на 5,3 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram