ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО повідомив про меншу кількість обстрілів удень у четвер

Бойовики активізуються в темний час доби.

Штаб АТО повідомив про меншу кількість обстрілів удень у четвер
Фото: Скриншот

У четвер бойовики на Донбасі дещо зменшили кількість обстрілів українських військ.

Проте прес-центр АТО нагадує, що вже тривалий час ворог активізується в темний час доби.

На Артемівському напрямку близько першої години ночі диверсійно-розвідувальна група супротивника намагалася обійти опорний пункт сил АТО в районі Семигори. А о 2.05 по позиціях українських військ у цьому ж селищі била ворожа артилерія калібру 152 міліметри.

Поблизу Донецька о 2:30 122-міліметрова артилерія окупантів вела вогонь по Новгородському. А близько 16:00 бойовики з 120-міліметрових мінометів і гранатометів обстріляли Авдіївку.

У районі Маріуполя близько опівночі бандформування двічі вели вогонь по опорних пунктах сил АТО в Орловському з 122-міліметрової артилерії, а поблизу Широкиного били з 120-міліметрових мінометів. Також з 14.05 бойовики двічі обстріляли Старогнатівку з артилерії 152-го калібру.

З 5:10 і майже годину найманці били з артилерії калібру 152 міліметри і мінометів по позиціях українських військ у Болотному Луганської області.

Протягом дня бойовики переважно з провокаційною метою застосовували стрілецьке озброєння уздовж лінії розмежування.

Нагадаємо, на Донбасі фактично поновилися бойові дії, заявив секретар РНБО Олександр Турчинов після того, як у середу було зафіксовано 153 обстріли. Це стало рекордною кількістю з дня підписання Мінських угод.

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі загинули двоє військовослужбовців, ще 10 отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram