ГоловнаСуспільствоВійна

Волонтерам для підготовки мобілізованих перед відправленням в АТО потрібна допомога

"Повернись живим" узялися навчити громадян азів військової справи.

Волонтерам для підготовки мобілізованих перед відправленням в АТО потрібна допомога
Фото: facebook.com/ato.news

Волонтерський проект "Повернись живим. Навчання" проводить підготовку мобілізованих громадян для того, щоб навчити їх поводитися зі зброєю, особливостей перебування в зоні АТО та взаємодії один з одним.

"Війна - це наука. Для піхотинця вона не найскладніша. Є речі, які треба знати (знання) і які треба вміти (навички). Навички повинні бути відлагоджені до автоматизму. В бою ніхто не дасть часу думати. Там буде реальний ворог, і він буде підготовлений", - йдеться на сторінці проекту у фейсбуці.

"Дуже важливо, щоб хлопці ще в учебці довели до автоматизму навички, які будуть застосовувати в бою. В ідеалі взводи потрібно тренувати разом і на місці, щоб один і той самий інструктор навчив хлопців діяти узгоджено і розуміти дії своїх братів по зброї. У бою всі повинні розуміти, хто, що і навіщо робить. Роблячи свої дії зрозумілими тому, хто за спиною, ти допомагаєш йому знайти своє місце і роль під час бою", - говорять волонтери.

Як аргумент наводять непогану підготовку бойовиків, до якої слід бути готовим.

"Рівень підготовки у сепарів не найгірший. Якщо ви пошукаєте в Інтернеті відео, то зрозумієте, що вони не бояться втрат на навчаннях. Це дозволяє створювати на полігоні ситуацію, максимально близьку до бойової, і побороти більшість психологічних бар'єрів там, а не в бою. На наших же полігонах навіть стрілянина бойовими під ноги солдатам неприйнятна. У підсумку психологічні бар'єри хлопці переступають уже не на навчаннях. Це збільшує число втрат", - зазначає координатор проекту Віталій Дейнега.

У "Повернись живим. Навчання" задіяно вже чотирьох інструкторів: два - із саперної справи, один - із тактико-вогневої, один - з того й іншого. У всіх інструкторів досвід - від 10 років, правильний методологічний підхід, бойовий досвід, і це для них уже не перша війна. Навчають і бійців, і майбутніх інструкторів.

"Тих, хто вчився добре, будемо упаковувати згідно з отриманою спеціальністю: саперів - рюкзаками, "кішками", щупами і міношукачами. Стрільців - коліматорами й іншим "обвісом", - зазначають волонтери.

"Ми не тішимо себе ілюзіями, що ми перетворимо за рік інструкторів на "альфачів", а за місяць мобілізованого тракториста - на спецпризначенця з американського кіно. Але ми хочемо, щоб вони йшли на війну професіоналами, нехай і низького рівня. А не самоучками, як зараз. Ми плануємо розпочати підготовку за всіма військовими спеціальностями, від стрільців до артилеристів. Цей шлях не буде гладким. Але хто, якщо не ми?" - додають вони.

Наразі навчання закінчує перша група десантників на Житомирському полігоні і в Костянтинівці. Випуск стрільців і розвідників очікується через три тижні. Щоб курс був ефективним, хлопцям необхідно купити найближчими днями:

Коліматорні приціли Pilad P-1x42 з кріпленням на «ластівчиний хвіст». 90$ - 30 шт. - будемо на фазі підготовки вчити хлопців швидкого прицілювання і відкриття вогню.

Манекени без рук: торс і голова, для вироблення навичок прицілювання по об'ємній цілі і зняття психологічних бар'єрів. 10 шт. Можна ті, що були в користуванні. Приносьте в офіс.

Дошка з триногою, маркери і губка для стирання написів

Недорогий проектор із високою яскравістю. Для роботи в класах.

Лазерні цілевказівники для тренувань без стрілянини.

"Інструкторів ми найняли найкращих. Усі українці, всі професіонали. Усі по-спортивному злі і хочуть навчити хлопців воювати професійно. Залишилося допомогти з технічним забезпеченням. Працюємо?" - резюмує Дейнега.

Проект «Повернись живим»

https://www.facebook.com/backandalive (підписуйтеся)

http://twitter.com/backandalive

Звітність за посиланням: savelife.in.ua/report-cash/

Реквізити:

Приват:

5457 0822 3299 9685 Дейнега Віталій

5211 5374 4662 3360 Стократюк Вікторія

PayPal: звертайтесь в особисті повідомлення групи

Western Union / moneygram / etc (на приціли і прилади нічного бачення):

Irina Turchak + 38 (068) 500 88 00

Картка Приватбанк в євро

4149 4978 3611 9455 Мікульський Дмитро Вікторович

Картка Приватбанк в доларі

4149 4978 3611 9059 Мікульський Дмитро Вікторович

Контакти:

Гаряча лінія:

(044)338-33-38

(068)500-88-00

Заявки від військових:

(068)796-85-57

Графік прийому дзвінків:

Пн-Пт з 09:00 до 20:00; Сб з 09:00 до 16:00

Наш офіс:

Київ, Жилянська, 12а (пн-пт 10:00-19:00, сб 11:30-16:00)

Безготівка::

Отримувач: Благодійна Організація «Міжнародний благодійний фонд «Повернись живим»ЄДРПОУ 39696398

Р/р №26007300905964

ТВБВ №10026/0162 філія-Головне управління по м. Києву та Київ. області АТ «Ощадбанк» МФО 322669

Призначення платежу: Благодійна допомога військовослужбовцям

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram