ГоловнаСуспільствоВійна

На Слов'янській ТЕС залишилося запасу вугілля до кінця дня

Заплановане постачання 428 піввагонів палива не відбудеться через пошкодження залізничних шляхів

На Слов'янській ТЕС залишилося запасу вугілля до кінця дня
Славянская ТЭС, входящая в состав Донбассэнерго
Фото: nik.dn.ua

На Слов'янській тепловій електростанції вугілля вистачить до кінця дня.

Про це повідомляє офіційний сайт "Донбасенерго".

"Енергетики Слов'янської ТЕС на вихідні зуміли забезпечити роботу енергоблоку №7 у двокорпусному режимі. При цьому корпус 7Б використовувався як маневрений для підтримки балансу потужності в ОЕС України. Станом на ранок 10 серпня 2015 року на електростанції в роботі корпус 7А енергоблоку №7. Включення корпусу 7Б заплановано як маневрене. Слід зазначити, що наявного на паливному складі вугілля (1 958,0 тонн) вистачить тільки для роботи до кінця поточної доби", - йдеться в повідомленні.

Заплановане на сьогодні надходження 428 піввагонів палива для Слов'янської ТЕС не передбачається через значні пошкодження залізничного полотна на ділянці Ясинувата - Скотовате в результаті обстрілу.

За офіційною інформацією на поточну добу, дефіцит потужності в ОЕС України становить близько 2000 МВт.

Нагадаємо, що на паливному складі Слов'янської ТЕС знаходиться також більш як 18 тис. тонн вугілля на відповідальному зберіганні. Це вугілля не може бути використане у виробничій діяльності з причини арешту його правоохоронними органами. Теоретично цієї кількості вистачило б для роботи корпусу протягом 10 днів.

Критичним залишається питання і стабільного проходження осінньо-зимового періоду. Так, до опалювального сезону на складі має бути накопичено не менш як 75,0 тис. тонн вугілля із забезпеченням подальших щоденних надходжень в обсязі не менш як 5,0 тис. тонн.

31 липня в "Укренерго" заявили, що запасів вугілля на українських ТЕС залишилося всього на добу роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram