ГоловнаСуспільствоВійна

Турчинов: Російські спецслужби готують теракти на Донбасі

Москва має намір звинуватити українську владу в злочинах проти людяності, вважають у РНБО

Турчинов: Російські спецслужби готують теракти на Донбасі
Фото: www.rnbo.gov.ua

Спецслужби Росії готують криваві провокації з великою кількістю жертв на окупованій території Донбасу.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, повідомляє офіційний сайт відомства.

"На окупованій території російські спецслужби здійснюють підбір об'єктів масового скупчення людей: дитячі садки, навчальні заклади, житлові будинки, об'єкти інфраструктури тощо, - і відпрацьовують сценарії організації терактів", - сказав Турчинов. За його словами, керівництво спецслужб ставить завдання під час терактів довести кількість жертв серед мирного населення "до кількості, яку можна порівняти з кількістю загиблих внаслідок трагедії рейсу МН17".

Голова РНБО зазначив, що провокації плануються Москвою, щоб звинуватити керівництво України в злочинах проти людяності "та ініціювати на міжнародному рівні питання про залучення українських властей до відповідальності".

"Цей кривавий злочин планують організувати під виглядом ударів українських збройних сил у відповідь на численні провокації", - пояснив Турчинов.

За його словами, згідно із задумом російських спецслужб, "криваві теракти повинні відвернути увагу світової громадськості від відповідальності Росії за збитий Boeing, легітимізувати і виправдати активізацію російської агресії, а також позбавити Україну підтримки в світі і призвести до її міжнародної ізоляції".

Нагадаємо, сьогодні близько 03.25 після масованої артилерійської підготовки бойовики за підтримки 10 танків і 10 бойових машин піхоти та іншої техніки перейшли в наступ на опорний пункт 72-ї окремої механізованої бригади в районі Старогнатівки. Сили АТО підвели артилерію і відкрили вогонь. Противника було зупинено і відкинуто на 2-3 кілометри. Сили АТО захопили ключові висоти, які до цього контролювалися терористичними угрупованнями. Міноборони також повідомляло, що в боях отримали поранення сім військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram