ГоловнаСуспільствоПодії

Майже половина потерпілих в ДТП у Румунії завтра повернеться в Україну

Щонайменше 21 особу можуть виписати з лікарень Бухареста і доправити до України в автобусі, наданому компанією-перевізником.

Майже половина потерпілих в ДТП у Румунії завтра повернеться в Україну
Фото: StirilePROtv, RomaniaTV

У Бухаресті український консул у супроводі румунської поліції побував у лікарнях, де лежать українці, які постраждали в ДТП.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

"За інформацією Посольства України, в Румунії консул у супроводі румунської поліції почав об'їзд медичних установ у м. Бухарест, де перебувають потерпілі в результаті ДТП громадяни України, щоб докладно з'ясувати та зафіксувати всі обставини події та стан здоров'я госпіталізованих", - йдеться в повідомленні.

За попередньою інформацією, передбачають, що частину потерпілих може бути вже в неділю, 9 серпня, виписати з лікарень і в автобусі, наданому компанією-перевізником, повернути в Україну. "Міністерство охорони здоров'я Румунії попередньо надало дані про щонайменше 21 особу, яку можуть сьогодні виписати з лікарень м. Бухарест", - наголошено в повідомленні.

Громадян з-поміж тих, які не потребуватимуть додаткової медичної допомоги, за їхнім бажанням, сьогодні розмістять у готелях м. Бухарест і завтра відправлять в Україні іншим автобусом компанії-перевізника.

Тим людям, які потребуватимуть додаткового обстеження та лікування, продовжать госпіталізацію в румунських медичних установах.

Також повідомляють, що за згодою близьких транспортування тіл двох загиблих забезпечить компанія-перевізник.

Нагадаємо, близько першої ночі 9 серпня на трасі "Констанца - Бухарест" (Румунія) за 53 км від Бухареста сталася ДТП з автобусом, який перевозив 51 громадянина України, зокрема 25 дітей. Двоє громадян України загинули і 48 отримали поранення внаслідок дорожньо-транспортної пригоди в Румунії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram