ГоловнаСуспільствоПодії

Прикордонники вилучили контрабандних цигарок на 400 тис. грн

Контрабанду намагалися перевезти в конструктивних порожнинах причепа і в підлозі вантажного автомобіля.

Прикордонники вилучили контрабандних цигарок на 400 тис. грн
Фото: tyachiv.com.ua

На кордоні з Румунією та Білоруссю прикордонники вилучили понад 30 тис. пачок цигарок на загальну суму понад 400 тис. грн.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

"Учора в рамках спеціальних заходів, визначених Президентом України, для недопущення переміщення контрабанди через державний кордон України співробітники Держприкордонслужби та працівники митниці виявили в пунктах пропуску на кордоні з Румунією та Білоруссю дві партії контрабандних цигарок", - йдеться в повідомленні.

Як наголошують, у міжнародний пункт пропуску "Порубне" на виїзд з України вантажний автомобіль "Рено" з причепом української реєстрації під керуванням громадянина України прибув учора вдень. Під час огляду транспортного засобу  прикордонний наряд Чернівецького загону запідозрив можливе переміщення товарів і предметів з приховуванням, тому ініціював додатковий, спільний з працівниками митниці огляд вантажівки. Під час огляду в конструктивних порожнинах причепа і в підлозі виявлено більш ніж 22,5 тис. пачок цигарок різних найменувань на загальну суму близько 300 тис. гривень. Крім того, було вилучено причіп, яким перевозили цей тютюн на суму 150 тис. гривень.

Ще одна вантажівка "МАН" російської реєстрації прибула вчора вдень із Білорусі до пункту пропуску "Виступовичі" під керуванням громадянина Білорусі.

Повідомляють, що під час візуального зовнішнього огляду кузова прикордонний наряд Житомирського загону звернув увагу на пломбу, яка мала ознаки пошкодження. Було вирішено докладно оглянути цей вантажний автомобіль спільно з інспектором митниці. Серед вантажу керамічної плитки знайдено 10 тис. пачок цигарок білоруської марки "NZ" на загальну суму 100 тис. гривень.

Нагадаємо, 1 серпня СБУ заблокувала переправлення на тимчасово окуповану територію контрабандної партії алкоголю і сигарет на загальну суму понад 1 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram