ГоловнаСуспільствоОсвіта

У школах збільшили кількість уроків для вивчення іноземної мови

Міносвіти вирішило, що англійської має бути більше.

У школах збільшили кількість уроків для вивчення іноземної мови
Фото: spbobrazovanie.ru

Міністерство освіти вирішило збільшити в новому навчальному році кількість годин для вивчення іноземної мови за рахунок годин, виділених на предмети варіативної складової.

Про це повідомляє сайт Міністерства освіти і науки України.

Згідно з наказом від 7 серпня 2015 року, у 6-9 класах шкіл з українською мовою викладання кількість годин на вивчення іноземної мови збільшиться із 2-х до 3-х на тиждень (за новим стандартом).

У 8 класі шкіл з українською мовою викладання кількість годин на вивчення іноземної мови збільшиться з 2-х до 3-х на тиждень (за попереднім стандартом).

Кількість годин на вивчення іноземної мови збільшиться з 3-х до 3,5 в 10-11 класах загальноосвітніх навчальних закладів з українською мовою викладання (універсальний профіль).

Тож у новому навчальному році 5-8 класи будуть вчити іноземну три уроки на тиждень, 9-й (який поки що вчиться за старим стандартом) - два, 10-й і 11-й - три з половиною.

Нагадаємо, що українська влада вирішила акцентувати на вивченні англійської мови в школах. Президент Петро Порошенко говорив, що вивчення англійської мови стане одним із пріоритетів державної політики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram