ГоловнаСуспільствоВійна

Україна запустила процес заочного суду над чотирма міністрами "ДНР"

Верхівку терористичної організації викликають до слідчого.

Україна запустила процес заочного суду над чотирма міністрами "ДНР"
Фото: EPA/UPG

Україна буде заочно судити сімох представників верхівки "ДНР", зокрема чотирьох так званих міністрів: Миколу Хардікова (зв'язок), Євгена Файніцького (вугілля та енергетика), Максима Савенка (АПК) і Євгена Самохіна (економіка).

Про це повідомляє сайт МВС України, де оприлюднено повістки про виклик. Це перший крок для заочного суду над міністрами "ДНР". Процес заочного засудження почнеться після неявки підсудних до слідчого.

"Згідно з чинним законодавством, організатори терористичних ланок самопроголошеної республіки, які переховуються на окупованій території, можуть бути засуджені заочно. Обвинувачені або підозрювані в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, у встановленому законом порядку будуть викликатися на допити з допомогою ЗМІ", - повідомляє прес-служба МВС.

Аналогічні виклики отримали також Галина Сагайдакова, Іван Приходько і Марина Подсушна, які виконують у "ДНР" ролі відповідно голови Пенсійного фонду, голови адміністрації Куйбишевського і Київського районів Донецька і заступника генпрокурора.

Виклики призначено кожному підозрюваному на окремий день - з 13 по 20 серпня.

Загалом у розшук уже оголошено 11 "міністрів", ще проти 10 представників верхівки "ДНР" збирають докази.

Їхню діяльність кваліфікують за статтею "Створення терористичної групи чи терористичної організації". Її санкція - позбавлення волі на строк від 8 до 15 років.

Нагадаємо, що також заочний суд найближчим часом загрожує Раїсі Богатирьовій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram