ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Стартував відкритий відбір генпідрядника для добудови нового корпусу "Охматдиту"

Міністр охорони здоров'я закликав громадськість уважно контролювати всі процеси.

Стартував відкритий відбір генпідрядника для добудови нового корпусу "Охматдиту"
Фото: ГОпко, квиташвили

Сьогодні, 7 серпня, розпочався відкритий відбір генерального підрядника для добудови нового корпусу "Охматдиту".

"Добудова нового корпусу - один з головних проектів Міністерства охорони здоров'я. Його мета - отримати високотехнологічну клініку для дітей, якої дуже потребує країна. Для нас важливо реалізувати його максимально відкрито і прозоро. І ми просимо громадськість і журналістів спостерігати і контролювати цей процес", - заявив Олександр Квіташвілі, усе ще чинний міністр охорони здоров'я, на прес-конференції, присвяченій початку пошуку підрядника.

Крім нього, участь у прес-конференції взяли Ірина Коваль - директор державного підприємства-замовника будівництва "Укрмедпроектбуд", Ганна Гопко - народний депутат, член міжфракційного депутатського об'єднання "За добудову "Охматдиту", Віктор Нестуля - координатор напрямку реформування держзакупівель, старший аналітик Transparency International, Ірина Литовченко з благодійного фонду "Таблеточки".

Будівництво нового корпусу зупинилося восени 2013 року через відсутність фінансування. У кінці 2014 року за сприяння депутатів з об'єднання "За добудову Охматдиту" в державному бюджеті на 2015 рік передбачили 500 млн гривень на добудову нового корпусу.

У травні ДП "Укрмедбудпроект" і об'єкт будівництва були передані до сфери управління Міністерства охорони здоров'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram