ГоловнаСуспільствоЖиття

Активісти в річницю вторгнення в Грузію вирішили нагадати Росії, що вона окупант

Учасників зібралося до 20.

Активісти в річницю вторгнення в Грузію вирішили нагадати Росії, що вона окупант
Фото: Макс Требухов

Близько 20 активістів зібралися під посольством Російської Федерації в Києві на акцію, приурочену до річниці вторгнення Росії в Грузію в 2008 році.

Як передає кореспондент LB.ua, серед учасників було помічено активістів "Правого сектору", УНСО, Товариства українсько-чеченської дружби і українських націоналістів. 

У руках вони тримали плакати з гаслами "Де Росія, там і сльози", "Зупиніть окупанта" тощо.

Невелика кількість учасників не збентежила організаторів акції. За їхніми словами, мета - не зібрати людей під будівлею посольства, а ще раз продемонструвати Росії, що вона - країна-окупант.

"Нас часто запитують, чому ми сюди приходимо. Тут не бачать нас і не чують. Коли ми приходили ще в 2008 році, вони нас теж не почули і не визнавали. Ми стояли, кричали, репетували. На жаль, сьогодні нас теж ніхто не бачить. Але ми все одно будемо приходити щороку, будемо стояти і кричати, щоб нагадати Росії, що вона - окупант", - заявила одна з організаторів Тамара Шавладзе.

Нагадаємо, Росія вторглася в Грузію в серпні 2008 року. Уже в жовтні вона відкликала свої війська з грузинської території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram