ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО повідомив про загострення ситуації на Донбасі

Зі 106 обстрілів за день 78 припало на околиці Донецька.

Штаб АТО повідомив про загострення ситуації на Донбасі

Протягом учорашньої ночі ситуація в зоні бойових дій на Донбасі істотно загострилася, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Російсько-терористичні війська з 18:00 четверга і до півночі практично без перерви обстрілювали українські позиції в населених пунктах поблизу Донецька.

Близько 20:00 найманці двічі вели вогонь по Авдіївці зі 122-міліметрової артилерії. А з 22:00 ворог чотири рази бив із танків по позиціях сил АТО в Опитному і тричі - в Авдіївці. З 18:00 і до півночі противник 7 разів обстріляв опорні пункти військових у селищі Піски зі 120-міліметрових мінометів, а приблизно о 23:00 по цьому ж населеному пункту стріляли з артилерії калібру 122 міліметри.

З 19:25 і майже до 21:00 у районі селища Красногорівка відбулася бойова сутичка військових із противником. Група бойовиків чисельністю близько 20 осіб за підтримки 120-міліметрових мінометів і стрілецької зброї намагалася пройти опорний пункт сили АТО. У результаті бою окупанти відступили.

На Артемівському напрямку вночі під вогонь 120-міліметрових мінометів потрапили позиції сил АТО в Санжарівці та Золотому. А з 22:05 до 22:25 противник вів вогонь із реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» по Троїцькому.

Відносне затишшя було поблизу Маріуполя. За ніч окупанти двічі зі стрілецької зброї стріляли по Чермалику.

Загалом протягом учорашньої доби незаконні збройні формування 106 разів порушили режим припинення вогню. У 78 випадках застосування зброї зафіксовано поблизу Донецька.

Нагадаємо, в середу в зоні АТО загинули п'ятеро військовослужбовців, ще шестеро отримали поранення. У четвер двоє бійців 93-ї ОМБр загинули біля Донецького аеропорту через мінометний обстріл.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram