ГоловнаСуспільствоВійна

На Приморському напрямку зафіксовано дві бази бойової техніки бойовиків, - ІО

Бойовики накопичують сили і техніку відразу на декількох напрямках

На Приморському напрямку зафіксовано дві бази бойової техніки бойовиків, - ІО
Фото: zik.ua

Бойовики в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі поступово нарощують кількість живої сили і бойової техніки відразу на декількох ділянках.

Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір", нардеп Дмитро Тимчук у Фейсбуці.

Зокрема в районі Стаханов - Первомайськ - Кіровськ зафіксовано перегрупування бронетехніки, перекидають живу силу й артилерію на ділянку Жолобок - Фрунзе, а також у район Щастя і Станиці Луганської.

На Приморському напрямку зафіксовано організацію двох великих баз бойової техніки терористів - Саханка (23-25 одиниць техніки, зокрема 8 танків), Безіменне (до 30 одиниць бойової техніки, зокрема 11-12 танків). На думку ІО, "в контексті демілітаризації Широкиного ці дії повинні привернути особливу увагу українського військово-політичного керівництва".

"За уточненими даними, в районі Моспиного зараз дислокується навчально-бойовий батальйон бойовиків. У його складі - посилена зведена танкова рота (до 15 танків, різні модифікації танків Т-64 і Т-72), 22 одиниці іншої техніки, номенклатура озброєння відповідає типовому мотострілецькому батальйону ЗС РФ. Підрозділ забезпечується через Старобешеве й Іловайськ", - наголошено в повідомленні.

Між Лутугиним і Новофедорівкою зафіксовано 6 одиниць 152-міліметрових САУ 2С3 "Акація", 4 ТЗМ (транспортно-зарядна машина). Колона рухалася поза дорогами, потемки, дотримуючись маскування на марші. Перебуваючи в глибокому тилу, батарея рухалася з бойовою охороною - 3 БТР-80 з піхотою на броні.

За добу в район Луганська з боку Краснодона бойовики перекинули 4 трейлери з танками Т-72В, 4 БТР-80, 2 БМП-1, 2 БМП-2, 4 БТР-80А, 2 БПМ-97 "Постріл", 1 ГАЗ-2330 "Тигр" і 3 БРДМ-2.

"У Горлівці, Єнакієвому і Макіївці так зване "керівництво ДНР" веде активну агітаційно-пропагандистська роботу серед водіїв таксі, автопідприємств і "приватників", щоб залучити їх у лави "армії ДНР" водіями вантажного транспорту. Обіцяють гарантований заробіток і "високий статус військовослужбовця армії ДНР", - додав Тимчук.

Нагадаємо, влада України продовжує переговори про відведення танків й озброєння калібру до 100 мм від лінії розмежування на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram