ГоловнаСуспільствоЖиття

У Дніпропетровську авто з пробігом тепер можна зареєструвати в МРЕВ через інтернет

Дніпропетровська область стала ініціатором низки нових розробок у сфері електронних послуг і вже багато в чому зумовлює розвиток IT-проектів, які стосуються ведення бізнесу, електронного документообігу, спрощення процесу управління. Днями розробники анонсували ще одну послугу, яка є важливою для десятків тисяч власників транспортних засобів - у Дніпропетровську зареєструвати авто з пробігом в МРЕВ тепер можна онлайн.

Це стало можливим завдяки спільним зусиллям ІТ-волонтерів разом з керівництвом місцевого МВС на порталі igov.org.ua.

Тепер людям не потрібно по кілька разів відвідувати Міжрайонний реєстраційно-екзаменаційний відділ ДАІ (МРЕВ), вистоювати черги, залежати від примх чиновників або давати хабарі, щоб прискорити процес.

Як зазначає дніпропетровський губернатор Валентин Резніченко, обласна адміністрація вважає напрямок розвитку електронних послуг пріоритетним.

"Дніпропетровська область має високий потенціал у цій галузі. Є фахівці, які ведуть розробки, спрямовані на забезпечення прозорості роботи влади, переведення значної частини послуг в електронний простір. Все це дозволяє якісно змінити формат роботи, значно прискорити і спростити процеси, скоротити час на отримання послуг, а найголовніше - різко знижується або взагалі ліквідується корупційна складова. Ми хочемо, щоб контакт чиновників з людьми було зведено до мінімуму", - заявив він.

Радник Валентина Резніченка Дмитро Дубілет каже, що, згідно з голосуванням серед користувачів порталу, така послуга була найбільш затребувана. Тому й вирішили саме її запускати наступної.

"Над реалізацією цього проекту працювало багато небайдужих людей - як управлінців, так і волонтерів. Завдяки підтримці голови Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Резніченка ми впровадили послугу максимально швидко. Упевнений, її доступність і користь власники автомобілів відразу оцінять", - сказав Дубілет.

Зокрема, щоб скористатися послугою, необхідно виконати 3 кроки:

1. Заповнити коротку форму на сайті iGov і вибрати зручні дату та час візиту в МРЕВ.

2. Оплатити рахунок, який надійде на електронну пошту (онлайн або в будь-якому відділенні банку).

3. У призначені день і час приїхати в МРЕВ з автомобілем і пакетом документів на нього. Фахівці проведуть огляд машини, перевірять документи і видадуть нові номери і техпаспорт.

Як зазначив начальник Головного управління МВС України в Дніпропетровській області Ігор Репешко, послуга з реєстрації авто з пробігом покликана також побороти корупцію в системі ДАІ.

"Адже кожен крок має чіткий механізм і таймінг. Тобто затягувати час або порушувати чергу вже не вийде. У майбутньому така система дозволить створити облік номерних знаків і бланків техпаспортів. А в перспективі - ще й вибирати номерний знак заздалегідь", - сказав він.

Реєстрація авто з пробігом - вже друга послуга, яку мешканці обласного центру можуть замовити через портал iGov. З червня жителі Дніпропетровська можуть замовити онлайн довідку про відсутність або наявність судимості.

"У пакеті підготовлених до реалізації проектів - понад сто найменувань, які поетапно запроваджуватимуться в міру їх готовності. Ми добиваємося того, щоб ринок адміністративних послуг у Дніпропетровській області став повністю електронним - відкритим і прозорим. У 2016 році це принесе відчутні результати, в тому числі економію бюджетних коштів і навіть скорочення непотрібних чиновників", - підкреслив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram