ГоловнаСуспільствоПодії

Звільнено офіцера СБУ, причетного до стрілянини в Мукачевому

Підполковник Щадей організував зустріч "Пpaвoгo ceктopу" з дeпутaтoм Лaньoм, яка зaкінчилася стріляниною

Звільнено офіцера СБУ, причетного до стрілянини в Мукачевому
Фото: Петр Задорожный

У рамках розслідування подій у Мукачевому Закарпатської області звільнено підполковника Служби безпеки України Василя Щадея.

Про це повідомив заступник голови СБУ Віталій Маліков під час засідання тимчасової слідчої комісії, повідомляє РБК-Україна.

"У рамках службового розслідування підполковник Щадей і є сьогодні одним із тих, стосовно кого здійснюють це розслідування. Я можу сказати єдине, що вже підписано рапорт на його звільнення. Це стосовно Щадея", - сказав Маліков.

Зазначимо, що раніше Щадей сам повідомив, що брав участь в організації зустрічі "Правого сектору" і групи депутата Михайла Ланя в Мукачевому 11 липня, під час якої і виник конфлікт.

Нагадаємо, 11 липня бійці "Правого сектору" приїхали в комплекс "Антарес", щоб поговорити з його власником - нардепом Ланьом. Той запросив частину бійців у свій кабінет. У цей час хтось (за основною версією - з решти "правосєків") вистрілив у голову одному з охоронців комплексу. Бійці "Правого сектору" повантажили пораненого у свій джип, проте згодом дозволили "швидкій" забрати постраждалого (через 8 днів він помер). У перестрілці з міліцією двох бійців ПС убили. Решта прорвали міліцейське загородження з автомобілів, вистріливши по ньому з гранатометів, і сховалися в лісах. У перестрілці отримали поранення ще кілька міліціонерів і цивільних.

Згодом чотирьох бійців ПС затримали, шестеро далі переховуються. За версією ПС, вони намагалися зупинити контрабанду. За іншими даними, йшлося про перерозподіл контрабандних потоків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram