ГоловнаСуспільствоВійна

Доба в зоні АТО минула без загиблих

Сім бійців отримали поранення.

Доба в зоні АТО минула без загиблих
Фото: www.facebook.com/uacrisis

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі загиблих серед українських військовослужбовців немає, сім бійців були поранені.

Цих втрат сили АТО зазнали на Бахмутській трасі та в Мар'їнці, сказав на брифінгу представник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко.

На Луганському напрямку знову активізувалися бойові дії поблизу Бахмутської траси. Протягом дня бойовики тричі обстріляли позиції військових зі 120-міліметрових мінометів біля Новотошківського та Оріхового. Епізодичні провокації супротивника зафіксовано по всій лінії зіткнення в Луганській області, зокрема у Станиці Луганській, Щасті, Золотому, і на рубежах оборони на схід від Попасної та Троїцького.

На Донецькому напрямку противник продовжує планомірні артилерійські та мінометні обстріли українських позицій на першій та другій лініях оборони біля Світлодарська. Зокрема понад півтори години тривав обстріл зі 152-міліметрових гармат українських укріплень за с. Розсадки. Сліди від ворожих снарядів зафіксовано навіть у тилу - на відстані 12 км від фронту.

Дуже неспокійною залишається ситуація й на захід від Світлодарського водосховища - в передмістях Горлівки. Уночі через українські позиції в Ленінському спробувала прорватися ворожа ДРГ, яка переправилася через канал Сіверський Донець - Донбас. Напад відбито. Приблизно тоді ж, близько першої ночі, ворог провів три мінометні обстріли українських позицій біля Новгородського. Дрібні провокації бойовиків були по всьому периметру окупованої Горлівки.

Південніше, біля Верхньоторецька (це на півдорозі із Дзержинська до Ясинуватої), ввечері українські військові відбили атаку двох ворожих ДРГ. Після відступу бойовиків по українських позиціях відпрацював ворожий міномет.

На західних околицях Донецька незмінно - бої тривають цілодобово. Зафіксовано 5 епізодів обстрілів житлових кварталів: постраждали Авдіївка та Опитне.

На виїзді з Донецька в бік Маріуполя режим тиші зберігається.

На Маріупольському напрямку вчора було затишшя. Учора після півночі і рано-вранці бойовики кілька разів відкривали вогонь  зі стрілецької зброї по наших позиціях у Чермалику, зокрема близько години працювали ворожі снайпери. Після 7-ї ранку і до опівночі по всьому фронту від Новотроїцького до Азовського моря було тихо.

Учора в зоні АТО було зафіксовано 10 польотів ворожих безпілотників. Ще один БПЛА шпигував в українському повітряному просторі над Азовським морем біля курортного селища Кирилівка в Запорізькій області.

Нагадаємо, в неділю і понеділок на Донбасі загинули семеро військових, 22 отримали поранення.

Військовий кабінет РНБО на засіданні у вівторок мав розробити стратегію подальших дій Збройних Сил України у зв'язку зі зростанням кількості обстрілів на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram