ГоловнаСуспільствоПодії

У Рівненській області вилучили ще тонну бурштину

Загальна вартість сонячного каменю - понад 52 мільйони гривень.

У Рівненській області вилучили ще тонну бурштину
Архив
Фото: Сергей Нужненко

У Рівненській області 4 серпня співробітники податкової міліції виявили понад тонну бурштину й обладнання для його обробки на загальну суму близько 62 мільйонів гривень.

Обшуки проводили в рамках розслідування кримінального провадження, порушеного за ч.2 ст.212 проти посадових осіб двох підприємств, які у 2006-2012 рр. під час імпорту бурштину ухилилися від сплати двох мільйонів гривень податків, повідомляє сайт Державної фіскальної служби.

Під час обшуків за адресами шести підприємств, причетних до незаконної діяльності, було виявлено 959 кілограмів необробленого бурштину вартістю 8,4 мільйона гривень, 27 верстатів для обробки каміння вартістю 9,6 мільйона гривень і 100 кілограмів обробленого бурштину вартістю близько 44 мільйонів гривень.

"Крім того, під час спроби покинути місто Рівне було затримано автомобіль Lexus, за кермом якого перебував засновник однієї з фірм - фігурантів кримінального провадження. Під час огляду автомобіля було виявлено бухгалтерські документи двох підприємств, які фігурують у зазначеному кримінальному провадженні", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, в ніч проти 4 серпня спеціальна група МВС за участю податкової міліції вилучила в Рівненській області 2,6 тонни бурштину. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що цей бурштин видобули незаконно і готували до контрабандного відправлення за кордон. Його вартість, за попередніми оцінками, становить близько $3 млн. На цей бурштин заявила права держкомпанія "Укрбурштин".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram